© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Antigua – Land of Sea and Sun

Waar we bij vorige eilanden vooral onder de indruk waren van het prachtige binnenland, staat Antigua voor ons met stip op een wat betreft de ankerbaaien. De diversiteit is groot; in English Harbour en Falmouth Harbour vergaap je je aan de luxe jachten van de rijken der aarde en je waant je in Engeland als je door Nelson Dockyard struint.

Op de Indian Creek lagen we helemaal omringt door land voor anker en voeren met onze eigen dinghy verder de rivier op, een mini-mangrove expeditie. De tweede avond hebben we er samen met de Dix Bay gebarbecued met op de achtergrond het geluid van schapen en geiten.

Green Island is werkelijk paradijs op aarde. Agua blauw water, zoals je alleen vanuit brochures kent, een fijn wit zandstrand, schildpadden om de boot, een mooi rif om te snorkelen…….gezellig buren (Dix Bay) waarmee we ’s avonds op de Cobb pizza hebben gebakken. Kortom een van de mooiste plekjes tot nu toe. Na 2 nachten op dit prachtige plekje te hebben gelegen varen we zigzaggend door het rif naar Great Bird Island. Jorg staat voorop en geeft aanwijzingen, de kaart klopt namelijk niet helemaal.

Great Bird Island blijkt wederom een paradijs te zijn. Het is er wederom niet druk met zeiljachten. We tellen er in totaal 7. Met de dinghy gaan we samen met DB-crew op expeditie naar Hells’ Gate Island. Een klein eiland bestaande uit ruige rotsen waar de oceaan met veel geweld op stuk slaat. ‘S middags varen we op genua naar Deep Bay, wel aardig om te zien :-). Tjonge wat zijn we inmiddels verwend. Jorg snorkelt bij het wrak, maar helaas is het water te troebel. Na deze ochtend duik varen we naar Jolly Harbour en liggen hier twee dagen alvorens we naar St. Barts vertrekken. Antigua – Land of Sea and Sun. Een aanrader!