© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Bezoek aan Nederland

Na een lange en vermoeiende vlucht, met een tussenstop op Antigua en overstappen in Frankfurt, komen we rond half drie in de middag aan op Schiphol. Hier worden we verrast en welkom geheten door vrienden en familie en zien we voor het eerst nichtje Puck! Nienke krijgt twee hele mooie ballonnen en als bonus is het ook nog eens schitterend weer. Voor Marieke betekent dit een extra bonus, binnen een uur heeft ze last van de allergieën die het voorjaar met zich meebrengt.

Na een kop koffie op terras rijden we naar Poortugaal waar we ons bezoek aan Nederland in stijl beginnen met een BBQ. De rest van de week hebben we een druk programma en logeren op vijf verschillende adressen. Het is heel gezellig maar ook heel vermoeiend. Nienke is een week later door zowel de jetlag als de gekke week nog steeds volledig ontregeld. Ze wil niet voor half elf slapen, want dan begint het pas te schemeren. Nu wordt ineens heel tastbaar hoe we het afgelopen jaar op de stand van de zon hebben geleefd. In de Carieb werd het om 7 uur donker en als het donker was ging Nienke naar bed.

De oorspronkelijke planning was dat we ongeveer een week in Nederland zouden zijn. Dit zijn er uiteindelijk twee geworden. We kregen dagelijks een update van Sevenstar over de verwachte aankomstdag en deze werd iedere keer met een dag verlaat. De reden was dat de Sampogracht, met daarop 28 jachten, door het slechte weer op de Noord Atlantic heeft moeten vertragen.