© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

De Sint eilanden

We zeilen in een keer van Antigua naar St. Barts, althans dat was de planning. Maar plannen zijn er om gewijzigd te worden, dus varen we met de wind in onze rug naar White House Bay op St. Kitts. Net voor het donker laten we het anker vallen. De volgende ochtend gaat het anker al weer vroeg op en varen we op genua, met een kop koffie in ons handen, richting Sint Eustatius.

Bij Oranjestad op Sint Eustatius pikken we een mooring op. we liggen vlak onder het fort waar de Nederlandse vlag wappert. We klaren, in het Nederlands, in en zien een Nederlandse politie auto. De douane heeft net een paar illegale vissers opgepakt. Toch gek ineens zo’n Nederlandse auto in een Caribisch plaatje.

We wandelen naar het dorp waar naast caribische huizen ook een aantal oude Nederlandse huizen staan. In de surfwinkel aan het strand kopen we voor Nienke een surfplank, ze is er super trots op. ’s Middags drinken we op de Barnstormer samen met de bemanning van de Doen een sundowner. De dames een zelfgemaakte pinacolada en de heren een rumpunch. We hebben de recepten de week eerder van de Doen crew geleerd.

De volgende dag zeilen we van Sint Eustatius naar Marigot Bay op St. Martin, het franse deel van het eiland. Na een onrustige nacht besluiten we om de volgende ochtend Simpson Lagoon in te varen. We pikken een mooring op bij Marigot en brengen de paasdagen op de lagoon door (geen paashaas te bekennen trouwens). We verhuizen na 3 nachten naar een ander plekje in de lagoon, omdat hier de Cedo Nulli en de Mero voor anker liggen. ’s Avonds is er een BBQ ter ere van Mette haar verjaardag.

We verlaten de volgende dag de lagoon en motoren naar Grande Case, om de volgende dag naar Ile Fourchue te zeilen. Een onbewoond eiland tussen Sint Maarten en Sint Barts. We liggen er in goed gezelschap van de superjachten Velsheda en Bystander.

We vervolgen onze reis met een trip van bijna 4 mijl naar Anse Colombier op Sint Barts. Wanneer we de baai binnen varen zien we direct weer schildpadden, wat een feest! We maken een mooie wandeling langs de kust naar Anse de Flamands. Helaas is de middag regenachtig en niet echt strandweer.

Van Anse Colombier varen we naar Gustavia, de hoofdstad van Sint Barts. Ze zijn volop bezig met de voorbereidingen van de voile van Sints Barts, gesponsord door Gaastra. Om ons heen liggen er diverse Swans en raceboten voor anker. Helaas liggen we er te hotsen en klotsen en besluiten we om niet te blijven voor de race. We halen ’s middags ons anker open en beginnen aan onze laatste langere tocht van de Carieb. Een nachtelijke tocht van 100 mijl naar de British Virgin Islands.