View Eindelijk zomer → © 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Eindelijk zomer

Na een dag of vijf met erg veel wind uit het zuidwesten was het afgelopen vrijdag eindelijk mogelijk om weer verder te varen. Vanuit Dover zijn we met de trein naar Canterbury en Rye geweest. Leuke uitstapjes!

Vrijdag in de ochtend vertrokken om ’s nachts tegen 12 uur in Brighton aan te komen. Bij Hastings hebben we op zee nog de Douane aan boord gehad. Ze waren eerder al aan boord geweest bij de Neree, daar bleek dat oma haar paspoort niet bij zich had. Gelukkig was dit niet een heel groot probleem.

Zaterdag zijn we doorgevaren naar Cowes. Dit is het zeil mekka van de UK. Toen wij er waren lagen er dan ook een fiks aantal superjachten in de baai en in de haven. Zondag zijn we met de bijboot naar Cowes gevaren en hebben daar wat rondgekeken. Het weer was toen al heerlijk zomers! Eindelijk….

Vanuit Cowes zijn we naar de Beaulieu River gevaren. Een mooie rivier die tussen fraaie landhuizen meandert. ’s Middags hebben we een mooie wandeling gemaakt naar het plaatsje Beaulieu. Nienke in de rugzak en Jorg als koelie….

Van de Beaulieu naar Lymington was de volgende etappe. In Lymington nog even boodschappen gedaan voor de eerste “grote” tocht van 220 mijl (40 uur). Vannacht vertrekken we in de richting van Brest om van daar uit naar Spanje te gaan varen.

9 photos