© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Genieten op Guadeloupe

Guadeloupe is, net als Martinique overigens, op en top Frans. Baguettes, wijn en wielrenners. Toevallig las ik in een boekje van Peter Winnen dat hij in de jaren tachtig hier samen met een aantal andere profs geweest is om wielersport op de franse antillen te promoten. Dat is goed gelukt! Bij een rondrit over het eiland zien we om de haverklap wielrenners.

Vanaf St. Pierre op Martinique varen we ’s nachts naar Iles des Saintes waar we met zonsopgang aankomen. Goed getimed want het is toch wel lekker om de ankerplek met licht aan te lopen. We pakken een mooring en worden direct welkom geheten door twee dolfijnen. Wat een warm welkom! Met Nienke in haar zwemband proberen we nog even met de dolfijnen te zwemmen maar helaas hebben ze er weinig zin in.

De volgende dag varen we langs de westkust van Guadeloupe naar boven. We stoppen voor de lunch bij Basse Terre, de hoofdstad. Na een wandeling naar de stad besluiten we om die middag nog door te varen naar Anse la Barque, 5 mijl verderop. Omdat daar weinig te beleven is varen we de volgende dag door naar Deshaies, een grappig vissersplaatsje.

In Deshaies huren we een auto, een heuse 4×4 Daihatsu en maken een uitstap naar de watervallen op de Soufriere, Les Chutes du Carbet. Erg gaaf om te zien hoe het water van grote hoogte naar beneden klettert. We bezoeken ook Grand Etang, een bergmeer op 400 meter hoogte.

Op de weg terug naar Deshaies nemen we de tourische route, Route de la Traverse, en stoppen bij toeval bij Cascade Aux Ecrevisses, een waterval waar je ook kunt zwemmen. Samen met Jorg trotseert Nienke het koude water. Ze heeft het reuze naar haar zin maar het gekletter van de waterval is wel een beetje spannend!

In pilot lezen we dat er een mooie wandeling op de Deshais rivier is op loopafstand van de baai. Met Nienke in de draagzak klimmen we en klauteren we 2 uur lang de rivier op. Van de ene grote rots naar de andere en af en toe lopen we door de stroomversnellingen heen. Erg gaaf!

Conclusie, het is genieten op Guadeloupe!