Barnstormer onder zeil © 2011 Barnstormer. All rights reserved.

Genua besteld bij Quantum

Op de valreep van 2011 nog een grote uitgave aan de boot gedaan, maar wel één waar we nog heel veel plezier van gaan hebben. Bij Quantum Sails in Brouwershaven hebben we een nieuwe genua-2 besteld. Een 135% genua met uv strip zodat we na het zeilen geen hoes over het zeil hoeven te hijsen.

Ik word nu al enthousiast als ik eraan denk hoe mooi dit grote witte doek zal staan, hoeveel harder we zullen gaan en hopelijk ook nog net een stukje scherper aan de wind. Tja we hebben geen wedstrijdschip, varen ook nooit officiële wedstrijden…..maar we varen ook niet zo graag achteraan. Het is tenslotte toch erg leuk om een vergelijkbaar schip er net even uit te varen en liever nog om een schip dat eigenlijk harder dan de Barnstomer zou moeten gaan voorbij te lopen.

We hebben niet de illusie dat wij de beste zeilers zijn, maar dit mag de pret niet drukken als het ons toch lukt om andere schepen goed bij te houden of in te halen. Ik kan niet wachten tot het voorjaar is, we blijven tenslotte cruisers :-)