© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Grenada

Vanwege een onwillige saildrive besluiten we om vanuit Englishman Bay op Tobago naar Grenada te varen. Na beraad met de hulplijnen thuis komen we tot de conclusie dat we dit niet zelf kunnen fixen. Dus op naar Grenada, daar zit een bedrijf dat Volvo Penta dealer is en die ons moeten kunnen helpen.

Bij het uitvaren van Englishman Bay wil de saildrive gelukkig wel in de vooruit en kunnen we rustig de baai uitvaren. De baai achteruit uitvaren was gelukkig niet nodig. De tocht naar Grenada verloopt verder soepel, heerlijk windje en een mooie nacht. In de loop van de ochtend komen we aan in Prickly Bay, Grenada. Na de benodigde formaliteiten regelen we een monteur voor de volgende dag.

De monteur komt met de auto, met de bijboot halen we hem op omdat we voor anker liggen. Blijkt dat hij alleen komt kijken wat er mis is en dat hij pas de volgende dag komt om de boel te repareren.

’s Middags gaan we erop uit naar de “hoofdstad” St. George, we nemen de bus. Er rijden op het eiland kleine busjes die iedereen aanspreken of je mee wil rijden. In het busje zit een chauffeur (duh) en een mannetje die over de betaling, de zitplaatsen en de keiharde muziek gaat. Ongelofelijk hoeveel mensen er in zo’n klein busje gepropt kunnen worden.

De volgende dagen staan in het teken van de reparatie, we varen de monteur af en aan. Na 1,5 dag is de klus geklaard en zijn we weer baas in eigen schip. Althans, dat denken we. Wanneer we naar een andere baai willen varen ontdekken we weer olie bij de saildrive. Er is een borgring losgeraakt wat gelukkig verder geen schade heeft veroorzaakt. Een en ander wordt gelukkig weer snel opgelost door de monteur en we kunnen weer verder.