© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Martinique

We liggen inmiddels ruim twee weken op Martinique, waarvan de eerste tien nachten in de baai van Fort de France en sinds vier dagen aan de kade, bij de Volvo Penta dealer in Case Pilot. Ruim twee weken geleden zijn we ’s avonds na 8 uur vanaf St. Vincent vertrokken met als bestemming Martinique. Na tien uur motor-sailen stopte de motor er ineens mee en was op geen enkele manier meer aan de praat te krijgen. We zijn daarom op zeil de ankerbaai van Fort de France ingevaren om daar ons anker te laten vallen. Het bleek helaas lastiger dan verwacht om een monteur te vinden (berichten van: kom over twee weken maar terug, ik bel je terug enz). We zijn daarom op maandag maar eens een rondje gaan wandelen en hebben de monteur van de locale ferrydienst bereidt gevonden om na werktijd aan onze motor te komen sleutelen. Op zijn advies hebben we nieuwe onderdelen besteld. Helaas waren niet alle onderdelen voorradig en daarom moesten we een week wachten. Nadat de onderdelen er waren deed de motor het helaas nog niet.

We zijn daarom op zeil naar Case Pilot gevaren en hier kwamen ze tot de conclusie dat de zuigerveren van een van de drie cylinders kapot zijn. Voor deze operatie moet de hele motor uit de boot worden gehaald. De juiste onderdelen zijn inmiddels besteld en we hopen dat de motor eind deze week geinstalleerd kan worden. In de tussentijd vermaken we ons met lezen, zwemmen, borrelen, winkelen en uitstapjes met de (water) bus naar St. Anne en Trois Ilets.

Afgelopen zaterdag zijn we in de pickup van Frank, eigenaar van Inboard Diesel Service, naar het startpunt van een hele mooie hike gebracht. Samen met de crew van de Sailaway (zij lagen hier toevallig ook voor reparatie) hebben we ruim vier uur gewandeld en geklommen door het berg-achtige noorden van Martinique. Het was een schitterende, vermoeiende en gezellige tocht. Frank kwam ons ook weer ophalen en trakteerde ons op een heerlijk koud biertje! Dat is nog eens service!

20130304-133105.jpg