© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Nice and sweet just like me!

Union Island. We hebben nu echt het gevoel dat we in de Carieb zijn beland. Het water is super helder, aqua blauw en je ziet het rif liggen. Precies zoals in de boekjes. We varen tussen twee riffen door Clifton Bay binnen en laten ons anker in 4 meter diep water vallen. We kunnen de bodem zien. Na 3 pogingen denken we nu echt vast te liggen en voor de zekerheid snorkel ik naar de plek waar het anker moet liggen. Het anker ligt mooi ingegraven. We moeten direct naar de kant om in te klaren, alles verloopt soepel (2 kantoortjes op loopafstand).

Clifton is een klein kleurrijk dorpje met vriendelijke mensen en leuke gekleurde huisjes. Het is een bont gezelschap in de ankerbaai, met Denen, Engelsen, Amerikanen, Canadezen, Duitsers, Fransen en 1 Nederlandse boot.
We komen hier ook de eerste huurboten tegen.

De volgende dag wandelen we naar het uitzichtpunt op de hoogste berg van Union Island. Wow wat een uitzicht! We kijken uit over de Tobago Cays, Palm Island en Mayreau. Het is een kippenvel moment, dit is waar we het voor gedaan hebben. Hier zijn we de Atlantische oceaan voor overgestoken.

We kopen verse groenten en fruit bij een van de kraampjes op de markt. Jorg zoekt een mooie ananas uit en vraagt of deze rijp is, waarop de dame van de fruitkraam tegen Jorg zegt “Nice and sweet, just like me”. Welcome in the Caribbean!