© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Tobago

Na een paar nachten in Scarborough te hebben gelegen en nog wat klussen aan de boot gedaan te hebben besluiten we naar Parlutavier Bay te varen om daar bij een klein dorpje voor anker te gaan. Op weg daar naar toe worden we vergezeld door dolfijnen. Dolfijnen bij de boot vervelen nooit!

Eenmaal aangekomen in de baai blijkt er weinig plek te zijn om te ankeren, het is een kleine baai met veel lokale vissersbootjes. Als dan ook nog de motor niet in de vooruit wil gooien we snel anker uit om niet af te drijven naar de rotsen. Uiteindelijk lukt het om de motor in z’n vooruit te krijgen en besluiten we een stukje terug te varen naar Englishman Bay, een idyllisch baaitje waar het prima ankeren is. Toevallig is de Sailaway daar ook net voor anker gegaan en als we eenmaal vast liggen borrelen we samen met de Sailaway crew op het strand. Nienke vind het heel gezellig om weer met de meisjes van de Sailaway te spelen.

In de baai zien we regelmatig pelikanen, ’s ochtends worden we wakker van het geluid van papegaaien. In de omgeving van de baai zien we tijdens een wandeling nog een kolibrie en veel papegaaien! Wat een mooi eiland is Tobago!

Omdat de motor problemen heeft met de saildrive, besluiten we om wat eerder naar Grenada te varen dan gepland. Eerst moet er nog uitgeklaard worden bij de lokale autoriteiten in Scarborough. We krijgen een lift van een vriendelijke ‘tobi’ en klaren uit. We moeten bij immigration en vervolgens bij de customs langs. Na een heerlijke lunch bij een echt Italiaans restaurant nemen we de taxi terug naar Englishman Bay. De taxichauffeur is een vrolijke, grote kerel compleet met gouden tanden. Hij is heel trots op zijn eiland en neemt ruim de tijd om ons alle planten die je kunt eten te laten zien en ruiken. Gezien zijn postuur leek hij ook wel het een en ander te weten van voedsel….

Eenmaal uitgeklaard varen we dezelfde avond zonder problemen naar Grenada om de motor te laten maken. Het was een heerlijke tocht met een prima windje en veel licht van de maan. In de loop van de ochtend komen we aan in Prickly Bay op Grenada waar we de motor kunnen laten repareren.