© 2011 Barnstormer. All rights reserved.

Vlissingen – Duinkerken

We liggen helemaal links achterin De Ruyterhaven gepropt tussen een Dufour 30 en een 28 voeter. We zijn met behulp van anderen op de hand het plekje in getrokken. Wanneer ik dit aan de havenmeester vertel zegt hij doodleuk: “Dan is de plek toch niets te klein, hij past toch?” Om vervolgens 22 euro af te rekenen. En vervolgens gaat hij verder met het serveren van borden friet. Typisch geval van schoenmaker blijf bij je leest.

Zondagochtend 10 juli vertrokken rond 11, geholpen door verscheidene buren, want ja de ligplaats en de ruimte om uit te varen is de afgelopen nacht niet veranderd. We hebben als we vertrekken nog en klein beetje stroom tegen, maar bij Zeebrugge krijgen we stroom mee en Nienke wordt weer wakker. Ze moet nog erg aan de golven wennen, heeeeeel raar vindt ze het om zo op en neer te gaan, ze kijkt ons soms bezorgd aan en houdt zich stevig vast aan haar stoel. Gelukkig is het wennen van korte duur en begint ze er echt de lol van in te zien. Buiten zijn vindt ze super. Aangelijnd speelt ze op de kuipvloer met Woezel, haar allergrootste vriend.

We gaan lekker goed 7 knopen, jammer dat we alles moeten moteren willen we nog n beetje op een redelijke tijd in Duinkerken aankomen. Zo’n 3 mijl voor Duinkerken hebben we niet langer stroom mee en op het eind zelfs een paar tiende tegen, maar we zijn er Nienke heeft onder het varen gegeten, wij trekken een biertje open en een blik couscous van de Lidl. Wat n rijkdom! Nienke haar allereerste keer in Frankrijk, beetje jammer dat ze alleen niet van boord is geweest :-)