© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Zuid Engeland

Inmiddels zijn we al weer twee weken in Engeland. Het is er gemiddeld 15 graden kouder dan in de Carieb, maar het is overwegend droog, we kunnen bijna iedere dag in de zon in de kuip zitten en de omgeving is schitterend. We zijn de halve wereld over gezeild, hebben een heleboel schitterende bestemmingen aangedaan, maar over een ding zijn we het eens: Zuid Engeland staat voor ons in de top van mooie bestemmingen.

We zijn verliefd op het groene landschap, uitgestrekte weiden met stenen muurtjes die afgewisseld worden met bossen en lekker ruikende heidevelden. Ruige rotskusten en rivieren waar je uitkijkt op een typisch Engels dorp met schitterende cottages en bijbehorende bloementuinen.

De kustplaatsjes ademen watersport. Het maakt niet uit hoe laat je gaat zeilen en hoe het weer is er zijn altijd (zeil) boten op het water.

Inmiddels liggen we op de Scillies en we zijn de afgelopen 2 weken met overwegend Noord-westen winden de Engelse Zuidkust langs gezeild. Vanuit Southampton zijn we naar Lymington gevaren, van waaruit we met de auto een bezoek aan de beroemde hoop stenen, ofwel Stonehenge, hebben gebracht. Na 3 nachten in Lymington te hebben gelegen zijn we naar Weymouth gevaren. Het was hier gezellig druk omdat de Engelsen een lang weekend hadden. We hebben fietsen gehuurd (werden aan de haven afgeleverd) en dat hebben we geweten. Na bijna een jaar niet fietsen, hebben we 2 dagen minder fijn kunnen zitten :-).

Vervolgens hebben we 3 dagen in Dart gelegen aan een floating pontoon om vervolgens door te varen naar Saint Mawes. We hebben hier aan een mooring gelegen, waarvan een nacht naast de Anytime. Hier hebben we onze nieuwe clubvlag van WVH in ontvangst genomen en gehesen. Hellevoetsluis wordt onze nieuwe thuishaven. Na twee dagen varen we naar Falmouth om vervolgens naar onze meest westelijke bestemming van Engeland te zeilen, de Scillies.