© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Zuidland – Oostende

Vrijdagmiddag 4 uur vond de sleuteloverdracht met de huurder plaats terwijl Nienke genoot van het spelen bij Stijn. Na de sleuteloverdracht een kopje koffie met Natasja en Stijn gedronken en vervolgens met een volgeladen auto naar wsv Blinckvliet gereden. Hier aangekomen zijn we direct aan de slag gegaan met het inruimen van de laatste spullen om tot de conclusie te komen dat niet alles past. Vervolgens zijn er dus ook nog een paar kratjes weer vol van boord gegaan. ‘ s Avonds volledig vermoeid, bijna slaapwandelend naar de verjaardag van Wouter geweest en de eerste nacht aan boord geslapen.

Zaterdag druk in de weer geweest met opruimen, boodschappen van verse groenten en fruit en ‘ s middags op de haven de BBQ met familie. Zondagochtend konden zowel Jorg als ik niet slapen dus tegen alle verwachtingen in zijn we toch voor de Haringvlietbrug van 9 uur gegaan, anders gezegd: we waren om 6.45 los. Om vervolgens rond 17.30 aan de omloop op het Veerse meer af te meren.

Maandagochtend is Jorg al vroeg in de weer met het puzzelen aan de radar, op een of andere manier werkt deze nog niet als hij buiten gemonteerd staat. Er blijkt ergens een klein draadje niet lekker aangesloten te zijn, dus dat kon worden opgelost. Op het Veerse meer hebben we de nieuwe stuurautomaat gekalibreerd, gelukkig werkt deze in een keer naar behoren, via het kanaal door Walcheren naar Vlissingen gevaren en ‘ s avonds aan boord van de Sailaway koffie gedronken.

Vandaag om 7 uur uit Vlissingen vertrokken met als doel Duinkerke, helaas bleek de zee hobbeliger dan verwacht en is Nienke de hele tocht zeeziek geweest. We zijn daarom ook niet naar Duinkerke doorgevaren, maar in Oostende gestopt. Onze eerste buitenlandse haven! Morgen blijven we hier nog een dagje liggen.

20120710-214017.jpg