© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Klussen en bezoek op de Canarische Eilanden

Afgelopen tijd hebben we door gebracht op de Canarische Eilanden. Hier stond het in teken van klussen en bezoek. Na een aantal dagen relaxen op Graciosa zijn we door gevaren naar Puerto Calero om afspraken te maken om de boot op de kant te zetten voor onderhoud. Omdat dit niet direct mogelijk was zijn we doorgevaren naar Corralejo op Fuertaventura. Hier was het prima toeven met een boel andere Nederlandse boten. Ook is er een harpoen aangeschaft om het snorkelen een extra dimensie te geven :-) Samen met Joris van de Cedo Nulli moest dit direct uitgetest worden. De vangst na 2 uur proberen was een visje van 15cm, best moeilijk dat harpoeneren….

Na een aantal dagen in Corralejo moesten weer terug naar Calero voor de onderhoudswerkzaamheden. De mensen op de werf zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam, de werfbaas is zelfs een pakketje met onderdelen uit Zweden voor ons op gaan halen in Arrechife, een stadje 15 kilometer verderop. Na een weekend flink klussen is de boot op maandag weer te water gegaan en zijn we direct doorgevaren naar Las Palmas op Gran Canaria. Leuk om te zijn, we kijken al jaren filmpjes van de start van de ARC (Atlantic Rally for Cruisers). De ARC is een transatlantische toertocht voor zeilboten en deze vertrekt vanuit Las Palmas naar St. Lucia in het Caribisch gebied. Het is een erg grote haven met veel watersportwinkels in de buurt. Handig om nog wat spulletjes te kopen aangezien we niet weten wat we verder nog tegen komen aan watersportwinkels.

Na Las Palmas zijn we doorgevaren naar Pasito Blanco waar Nienke bezoek kreeg van tante Carine en oom Wouter. Lekker om bij Carine en Wouter te logeren in hun appartement waar Nienke de ruimte had en wij de tijd om bij te kletsen met Carine en Wouter. Na een paar gezellige dagen samen moesten we weer door naar het volgende eiland, Tenerife. Neef Sjoerd wachtte daar samen met tante Femke en oma Riet op Nienke. Onderweg zien we nog een aantal walvissen, wat een mooie beesten zijn dat! Ook buurjongen Stijn en buurmeisje Anne waren met hun papa en mama naar Tenerife gekomen om met Nienke te spelen. Wat was het leuk om iedereen weer te zien en met z’n allen naar strand te kunnen. Ook vieren we met alle visite en wat andere Nederlandse boten de verjaardag van Marieke en Suzanne van de Sailaway (de dames zijn op dezelfde dag jarig). Helaas kreeg Stijn de dag na het feestje de waterpokken en met een grote overtocht in het vooruitzicht hebben we met pijn in ons hart besloten Nienke en Stijn de rest van de week niet met elkaar te laten spelen. Gelukkig hebben ze nog wel even samen kunnen spelen en hebben we zelf nog wel bij kunnen kletsen met Teun en Natasja.

Helemaal klaar voor vertrek naar de Kaap Verdische Eilanden blijkt het weer nog niet te willen mee werken, de ARC wordt zelfs uitgesteld. Iets wat al in geen jaren gebeurd is. Dan maar naar La Gomera. Tja, het blijft natuurlijk wel een beetje behelpen dat vertrekken…..