© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Nienke 2 jaar!

29 September was Nienke jarig, we hebben haar verjaardag samen met opa&oma Por en een heleboel andere Nederlandse boten op Ilha Culatra gevierd. We beseffen ons eens te meer hoe de tijd voorbij vliegt, de afgelopen 2 jaar maar ook zeker de afgelopen 3 maanden. Wat is ze gegroeid en wat gaat haar ontwikkeling hard. Op de dag van vertrek zei ze voor het eerst appeltje en nu krap drie maanden later zijn zowel haar woordenschat als de lengte van haar zinnen verdrievoudigd. Het is zo gaaf om deze periode in haar ontwikkeling zoveel met haar samen te zijn. Nee ze zal zich de reis met haar ouders waarschijnlijk niet kunnen herinneren, maar wat is het fijn om een jaar lang zo intensief met elkaar samen te kunnen leven.

In de ochtend pakken we cadeautjes uit; een digitale fotolijst met muziek van tante carine, een bumbakaart en nijntje boek van tante femke. Stuk voor stuk komen de buurboten langs om Nienke te feliciteren, slingers en tekeningen van de meisjes van de Sailaway, een leesboek van Jesse. Trots draagt ze een verjaardagskroon die de dag ervoor door Nicole van de Drift Away is gemaakt.
Na Nienke haar middagslaap vieren we op het strand de de verjaardag van Nienke en Isis. We hebben van te voren een uur stroom gedraaid om de koelkast op volvermogen te kunnen zetten zodat we gekoelde drankjes mee naar het strand kunnen nemen. Op het strand krijgt Nienke nog een heleboel cadeautjes, speelt ze heerlijk in het zand en kunnen we dankzij een goede wifi verbinding ook nog met Neef Sjoerd skypen. ‘S Avonds eten we voor de tweede keer ‘Cataplana’ ( super lekkere visschotel) in het restaurant. Voordat het eten wordt geserveerd schuiven Aad en Hella Twigt nog even aan de tafel voor een borrel en mooie (zeil) verhalen.

Het was een mooie en zeer geslaagde tweede verjaardag voor Nienke.