© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Op naar het volgende continent!

Na een paar leuke dagen in Sevilla is het tijd om Europa te verlaten en over te steken naar Afrika.

Vanaf Ayamonte in Spanje varen we in 2 dagen naar Rabat in Marokko. We varen op met de Mare Liberum die vanuit Portugal vertrekt. De eerste avond en nacht kunnen we heerlijk zeilen en tot onze verbazing halen we de Mare Liberum in ondanks het feit dat zij een maatje groter is.

De volgende dag is er niet genoeg wind om te zeilen dus doden we de tijd door wat te kletsen over de marifoon en met vissen. Het in Ayamonte gekochte kunstaasje werkt voortreffelijk en in een mum van tijd hebben we 3 tonijnen weten te vangen! Heerlijk als tonijnsalade, sashimi en gebakken filets. De kip blijft nog even in de koeling met al dat lekkers.

De aankomst in Rabat is perfect getimed. We komen aan met hoog water en een bootje van de haven komt ons tegemoet om ons veilig naar binnen te loodsen. Vervolgens beginnen de formaliteiten. Samen met Bas, de schipper van de Mare Liberum gaan we de drie kantoortjes af om ontelbare formulieren in te vullen met veelal dezelfde informatie. Gelukkig zijn de ambtenaren van douane en politie vriendelijk en mogen we na een uurtje de marina in. Terwijl ik van boord was is er ook nog een speurhond aan boord geweest om te controleren of we illegale dingen bij ons hadden. De hele boot zat onder het haar en rook naar hond. De baasjes van Wolf, zo heet de hond, nemen blijkbaar niet de moeite om het beest eens goed te borstelen.

Eenmaal in de marina lijkt het wel een Nederlandse kolonie, er liggen wel tien Nederlandse boten, waaronder de Sailaway en de Drift Away.

’s Avonds gaan we met een flink gezelschap de Medina van Sale verkennen. Wat een indrukken en wat een verschil met europa. Tientallen kraampjes waar je alles wat je maar kan verzinnen kan kopen. Leuk om eens te zien.

De Medina en Kasbah van Rabat wordt de volgende dag verkent. De Medina is erg groot en druk, we slenteren wat rond en drinken er vers geperst bamboesap. Best lekker en erg goed voor van alles en nog wat. De Kasbah is ook erg mooi, af en toe lijkt het wel alsof je in de Efteling bent.

De kennismaking met Marokko is geslaagd, op naar Agadir!