© 2013 Barnstormer. All rights reserved.

Puerto Rico

De Barnstormer wordt een dag later dan gepland op de Sampogracht gehesen en daarom vliegen Marieke en Nienke met z’n tweeën van Charlotte Amalie op de US Virgin Islands naar San Juan in Puerto Rico. We hadden twee dagen daarvoor de vliegtickets en hotelovernachtingen geboekt en annuleren was geen optie. Jorg krijgt hulp van Joris van de Cedo Nulli bij het laden en de razende reporters Nicole (Cedo Nulli) en Coen (Mero) leggen alles op film vast. Jorg logeert een nacht bij de Cedo aan boord alvorens hij naar Puerto Rico vliegt.

Jorg is al voor 10 uur in het hotel en daardoor hebben we nog de hele dag. We beginnen met een heerlijke kop koffie en taartjes bij een bakkerij even verder op de boek. Dit bevalt ons zo goed dat we hier iedere ochtend heen lopen. Het oude centrum van San Juan schijnt prachtig te zijn, maar laten we nog even voor wat het is, we besluiten naar Plaza Las Americas te gaan. Een enorme shopping mall waar we ons dan ook flink uitleven. We verbazen ons niet alleen over de enorme hoeveelheid winkels, maar met name over de diversiteit aan fast food restaurants. Mexicaans, Chinees, Japans, Tex-Mex en diverse hamburgerketens. Terug op de hotelkamer gooien we direct een aantal oude t’ shirts weg. Op naar Nederland.

De volgende dag nemen we de taxi naar het oude centrum van San Juan en komen hier (voor ons) onverwachts een stukje Nederlandse historie tegen. In 1625 hebben de Nederlanders geprobeerd Fort San Christobal in te nemen. Een reden te meer om het fort te bezoeken. Wanneer we rondom het fort wandelen zie ik ineens iets vanuit mijn ooghoek bewegen. Wanneer we goed kijken zien we dat de hele muur vol zit met leguanen, door hun schutkleur hadden we ze niet eerder gezien.

De laatste dag ontbijten we bij de bakker, maken we een wandeling door Condado (de wijk waarin ons hotel staat), speelt Nienke in de speeltuin en duiken we nog een keer in de hot-tub in het hotel voordat we de taxi naar San Juan Airport nemen.