© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Tonijn: Sushi & BBQ

We liggen nog geen half uur voor anker in Peniche als we door James van de Carpe Diem worden opgeroepen. Ze varen net weg bij Islas Berlengas en komen ook naar Peniche gevaren. Trots vertelt James dat hij de dag ervoor vier tonijnen heeft gevangen. Ze vragen of wij hier ook van willen eten, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. De volgende dag varen we in de bijboot met de Cobb, sojasaus en een salade naar het strand. James neemt de tonijn, spullen voor het maken van fishcakes en zijn kuiptafel mee. Miquel en Elsy (varen met 2 hondjes op een albin balled een rondje om de wereld) komen ook en brengen 3 flessen wijn en een flinke sparerib mee.

De verse tonijn in sojasaus is een heerlijk voorgerecht, gevolgd door fishcakes a la James en tonijn op de BBQ. James komt van het eiland Sint Helena en is met zijn vrouw en drie kinderen op weg naar het eiland om vervolgens door te varen naar Nieuw-Zeeland waar zijn vrouw Hannah vandaan komt.

Nienke vermaakt zich uitstekend, ze speelt samen met Josh, Jacob en Sadie in een grote kuil op het strand, ze is zelfs liedjes aan het zingen.