© 2012 Barnstormer. All rights reserved.

Vakantie op de Algarve

We hebben vakantie! Dit klinkt waarschijnlijk heel vreemd als je weet dat we al een paar maanden aan het varen zijn en dus niet de hele dag op kantoor in Nederland doorbrengen, maar toch voelt het zo. Het reizen brengt onrust, onrust waar we weliswaar bewust voor hebben gekozen en we voor geen goud willen missen: wat doet het weer, wat is een mooie ankerplaats, waar gaan we een marina in om water te tanken en van een ‘echte’ douche te genieten, boodschappen te doen etc.

We zeilden in een pikdonkere nacht van Sines richting het zuiden, de Algarve, er waren ontzettend veel sterren aan de hemel en er was een kleine maan. Heel af en toe een vissersboot op radar een lichtje ergens in de verte op zee en verder alleen het geluid van een zeilboot die met ruim 7 knopen door het water schiet. Wat een mooie nacht!

We gaan veel sneller dan gepland en met deze snelheid zullen we al voor 5 uur in de ochtend Cabo Sao Vincente ronden en rond 5 uur op de geplande ankerplaats zijn. Dit zou betekenen dat we nog in het donker zullen aankomen. Dit vinden we geen prettig idee en besluiten de vaart eruit te halen. ETA wordt 7.15, dan begint het net licht begint te worden. In het licht zien we de mooie rode kleur van de steile rotswanden en worden we voor mijn gevoel welkom geheten door de Needles van het zuiden. Drie grote (stompe) rotsblokkenvoor bij de ingang van Baleera. We gooien ons anker uit en slapen heerlijk bij.

Na een paar uur slaap, een kop koffie en ontbijt besluiten we door te zeilen naar Lagos. Met een heerlijke bakstag wind zeilen we in een paar uur naar Lagos. Een leuke, toerische plaats waar veel Engelsen en Nederlanders zijn. We maken van de gelegenheid gebruik en gedragen ons als waardige toeristen. Drinken koffie bij club Nautico, Nienke speelt met Jesse in de speeltuin, drinken een paar biertjes op het terras van een cervejeria en eten sardientjes bij Bodega de Marine. Een restaurant met een in en uitgang!?, zeer snelle bediening en vrolijke obers. Nienke weet goed de aandacht te trekken van de obers, ze roept continue HOLA en laat haar grootste lach zien. Haar grijns zou het goed doen in tandpasta reclame.

Na 2 nachten in de Marina van Lagos te hebben gelegen varen we 5 mijl naar Alvor, een rivier die voor een groot deel droog valt. De Sailaway ligt hier al en niet veel later varen de Waltsing Matilda en de Drift Away binnen. Een groot zwemfestijn, BBQ op strand en een kampvuur onstaat spontaan, nadat ik van Franse medevertrekkers 5 visjes krijg. Deze hebben ze zelf met harpoen gevangen.
Mathieu bereidt ze op de Cobb, ze smaken heerlijk. We hebben echt vakantie!